Jævla Polakk (Urte)
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Jævla Polakk

Vi alle bor i Norge som er verdens beste land å bo i. Vi alle er arbeidsomme, hyggelige og smarte mennesker. Eller er det bare noe vi tror?

De aller fleste nordmenn ser på oss, innvandrere, som på jobb-folk. Ikke nok med det så er vi alle polakker. Enten du kommer fra Litauen, Poland, Russland, Latvia eller Estland så er du polakk.

Vi er de som gjør Norge vondt, vi er kriminelle og ufornøyde. Er du sikker?

 

Hvert eneste land har sine definisjoner på folk fra andre land. Er du polakk i Norge så banner du utrolig mye, går med joggebukse og du må absolutt jobbe på bilverksted eller skipsverft. Om du er fra Litauen så er du kriminell, full hele tiden og du jobber på fiskefabrikk. Hvor utrolige er ikke desse stereotypene!? Om du er norsk så vet jeg at du er enig i disse stereotypene. Men hva med nordmenn? Vell, vi i Litauen har også ei stereotype for dere.

 

Dere er arrogante, late, egoistiske og fornøyde. Føler du at dette stemmer? Jeg gjør virkelig ikke det. Så hvorfor tror dere at vi alle er like. Vi alle er ikke polakker. Jeg får noen ganger slengt i trynet "jævla polakk". Men da er du svensk da. Hvorfor tror dere at vi er like, når dere ikke er det selv? Er Norge det eneste stedet på jorden der alle er ulike? Nei.

 

Nå i sommer, var jeg i Litauen. Det hendte slik at jeg vart sittende med en dame på 50 år. Vi diskuterte om nordmenn. Det første hun sa til meg var "Jeg har hørt over alt at nordmenn er gjerrige mennesker som er utrolig late, stemmer det?"

I noen få sekund fikk jeg sjokk. Hvordan kan en dame i den alderen tro at alle nordmenn er like? Jeg svarte "Om de alle er gjerrige og late, så er vi alle jævla polakker som gjør alt det kriminelle i Norge." For slik er det, om vi er like, så er dere like dere og.

 

Nå sier jeg absolutt ikke at vi har noe i mot polakker. De er hyggelige mennesker som er fulle av liv. Men vi er ikke de. Dere har kanskje ikke noe i mot svensker, men dere er ikke svenske! Så hvorfor har dere noe i mot oss når dere ikke er oss? Er det bare vi som ødelegger Norge? Kanskje dere ødelegger Norge selv med å tenke sann.

 

 

 

Gjelder dette meg også? Er jeg og sann? Gjør bunaden min meg kriminell? Gjør flagget jeg ser på som mitt eget meg kriminell?

 

Gjør dette hele Karl Johans gate kriminell?

 

 


Ingen av oss vil noen gang bli norske, ingen av oss er norske. Ingen av oss har et norskt hjerte, norskt blod. Vi vil ikke ta i fra dere Norge. Vi vil bo i dette flotte landet, og oppleve den norske naturen. Vi vil bo i små landsbyer med norske mennesker som er hjelpsamme og hyggelige mot hver eneste de møter. Vi er her fordi her er det bedre enn der vi kommer fra. Vi er her fordi at barna våres kan være trygge. Vi er her fordi barna våres kan gå ut i gatene og leke uten å bli banket. Vi er her fordi her er det godt å være. Vi kommer aldri til å bli som dere. Vi har vårt språk, vi har våres tradisjoner. Det vi ikke har ikke tryggheten vi får her. Det er alt vi spør etter, det er alt vi trenger. Vet dere hva slike mennesker som oss blir kallet i deres fine land? De blir kallet "Jævla polakker". • Ann Kristin
  14.08.2014 kl.20:17
  Likte utrolig godt det du skrevet om her. :) Men steriotyper kommer ikke til å forsvinne med det første. Og jeg tenker at disse steriotypene jeller ikke all og jeg skjønner at du også mener dette.

  Jeg tenker personlig at jeg kommer bare til å le av steriotypene viss folk nevner dem.

  La oss si at jeg og deg hadde vert gode venner og en eller annen person hadde kalt deg jævla polakk og sakt masse stygge ting til deg. Så ville jeg definert blitt Jævla sur. Og det ville mange andre og. Folk som kjenner deg ville ha støttet deg opp. Og folk som ikke kjenner deg, men som så føler at du ble urettferdig behandla.

  Og jeg anser deg som NORSK! Etter det jeg forstår så skriver du jallefall veldig bra norsk. Du er engasjert i hva som skjer. Og du har nok lært mye om det norske samfunnet og bidratt til forskjellige ting som folk mener er utrolig "norsk".

  Forsett å blogge duer kjempe flink! :)
  14.08.2014 kl.21:06
  Ann Kristin: Tusen takk. Disse stereotypene har nok kommet til å bli, men jeg vil ihvertfall så sagt meningen min. Det er så mye lettere å si slike ting til mennesker vi ikke kjenner, føler jeg. Men jeg er uansett for at dette ikke skal være en del av det norske samfunnet lenger. Dette kommer ikke til å skje, men jeg kommer til å opplyse folk om hvordan vi føler oss her. Og igjen: Tusen takk :)
  Andrzej Kowal
  27.03.2017 kl.12:00
  Jeg er polsk, har bodd i Norge ganske lenge nå. Hver dag prøver jeg å venne meg til det at, sånn som i alle andre land, også her kan man finne folk som er rasistisk mot fremmede. Her ser jeg tre grupper mennesker. Den første er folk som åpenbart hater meg. De kommer aldri til å akseptere meg her. Uansett hva jeg gjør så påstår de at jeg er uønsket. Går du på jobb så tar du deres arbeidsplasser. Sitter du på dagpenger så utnytter du velferdssystemet deres. Etablerer du deg, kjøper hus, lærer språket så stjeler du deres Norge fra dem. Gjør du det ikke så ønsker du ikke å integrere deg:) Den andre gruppen består av de som mener det samme som folk i gruppe 1, men de er altfor feige for å si det høyt. Når de er hjemme så klager de på oss og forteller sine barn historier om forferdelige polakker som ødelegger landet deres. De smiler til meg i butikken og på gata men det er bare et falsk smil. I den gruppen ser jeg mange venstre orientrete journalister, liksom vennlige men i virkeliheten ville de få oss ut av Norge snarest mulig. Den trejde gruppen er greie, vennlige mennesker som vurderer meg ikke etter mitt opphav, men etter mine handlinger og oppførsel. De vil være objektive. Jeg kunne nevne en gruppe til, nemlig de naive som tror på alt, som er enige med alle osv, men jeg legger ikke merke til mange av dem i dagens Norge.

  Lykke til, Urte.

  Jævla polakk:D  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Urte

  En jente som egentlig er for ung til å skrive om det jeg skriver. En jente som er for ung til å mene. Men en jente som tørr. Meg, Urte.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde