Tanker, følelser og deg. (Urte)
Hjem Add Om meg Kontakt

96

Tanker, følelser og deg.

Først og fremst så vil jeg takke dere for responsen jeg får på mine innlegg. Men siden jeg skriver til dere så vil jeg høre om det er noe dere ønsker at jeg skal ta opp eller skrive om? Om dere har noen ønsker så kan dere alltid kontakte meg på xdent@hotmail.com eller i kommentarfeltet. 


 

Dette innlegget er basert på den jeg skrev noen dager siden: http://urte.blogg.no/1408034251_hvem_er_du.html

Om du ikke har lest dette innlegget så kan det være vanskelig å forstå dette. Så jeg anbefaler å lese det innlegget over, og bare da lese denne. 


Vi alle vet hva smerte er. Vi alle vet hva kjærlighet er. Eller gjør vi? Vet du hva følelser er? Hva er det i våres ekte verden, der alt er bygd av atomer, der vi er bare vibrerende tomrom? Følelser er energi. Alt starter i tankene. Og alt ender i tankene. For følelser hadde ikke vært noe om vi ikke hadde andre sanser. Om vi ikke kunne se, om vi ikke kunne høre, om vi ikke hadde sansen av å kjenne, da hadde ikke hjernen vår fått noe grunn til å føle. Tanker og følelser er ikke materielle ting. Det er noe som blir født i hjernen vår, og det er noe som helder seg der. Det du leste nå er den oppfatningen mange sitter igjen med etter å ha tenkt litt rundt på hva følelser er. Nå vil jeg at vi alle ikke skal ende opp med denne konklusjonen. Nå skal vi tenke mye lengre, nå skal vi tenke uten grenser.

Er hjernen vår materiell? Når den består av atomer så er den teoretisk sett materiell. Men den oppfatningen vi har av hjernen vår er at den danner følelser og tanker. Så hvordan kan den være materiell da? Sannheten er at alt vi ser er egentlig ikke materielt. ALT er ikke bare atomer. Hadde alt vært atomer hadde vi alle vært følelsesløse steiner. Det er noe som heter energi i alt vi ser. DETTE er noe forskere ikke har forsket på, men det er jo helt klart at det må finnes. Hva som får hjerte våres til å slå sitt første slag? Hva som får deg til å bevege deg for første gang? Og hva som gjør at alt dette plutselig stopper? Hadde vi alle bare vært atomer, hadde vi levd for alltid. Det må være noe dødelig i oss, som blir svakere med tiden. Det er livsenergi. Det gjør at du åpner øynene dine, det gjør at du smiler, det gjør at du tenker. Det får hjernen din til å tenke, og tankene dine til å danne følelser.

Det er noe som gjenstår. Om vi alle er atomer, om vi alle er dannet på lik måte, hvorfor er personligheten vår så ulik? Fordi at vi ER tanker. Tanker er egentlig personligheten våres. Mennesker har blitt så vant til å skille mellom personlighet, tanker og følelser at vi ikke en gang tenker på at alt dette henger sammen. Vi liker å tenke på oss basert på handlinger. Gjør du gode ting er du en bra person, trener du mye er du energifull, snakker du ofte med mennesker er du sosial. Men alt dette oppstår i tankene våres. Tanker danner følelser som f.eks. at vi like å prate med mennesker, eller at vi føler oss glade når vi trener. Og følelser former oss som person, for vi gjør det vi føler at vi liker. Dette vil da si at personligheten din, din ekte DU, er ikke handlingene dine, det er tankene dine. 

Vi mennesker føler ofte at vi mister kontrollen over vår egen kropp. Anoreksia, selvskading, ukontrollert spising.. DU som leser dette akkurat nå må skjønne at ALT starter i tankene. Absolutt alt. Alle følelser, all smerten, all gleden. Ikke missforstå, tankene dine styrer ikke deg. DU er tankene dine, du styrer deg selv. Konklusjonen vi kom frem til var at tankene er ikke materialistiske, og at tanker bare blir i hodet våres. Vi tror at tankene vår bare blir for oss selv. Noen ganger ønsker vi å være tankelesere. Men vi er det allerede. Hjernen danner tanker, tanker danner følelser, følelser danner handlinger. Tankene dine kommer gjennom handlingene. Dette virker kanskje ikke lett, men når du først prøver deg frem på å lese tankene til mennesker ut i fra handlingene deres så klarer du det, selv om det kanskje ikke gir så mye mening for deg akkurat nå. Tankene dine er like materialistiske som du er, nemlig fordi at de er deg. Vil du ha bevis? Hvor ofte stiller du spørsmål til tankene dine? Du tenker ofte at slik burde du ikke tenke, men du stiller aldri spørsmål. Du prøver å kontrollere tankene dine med tankene dine. Men du stiller ikke tankene dine spørsmål, nemlig fordi at det er umulig å gjøre. Så, hvem er du? • emma
  16.08.2014 kl.15:05
  bra blogg lykke til
  16.08.2014 kl.15:27
  emma: Takk
  16.08.2014 kl.15:42
  Kjempe fin blogg!
  16.08.2014 kl.15:52
  Herlig innlegg. Veldig sant det du sier, alt ligger i tankene våres:' )
  Andrea
  16.08.2014 kl.16:20
  Flott blogg og en reflektert jente!
  16.08.2014 kl.16:28
  Du har en superflott blogg Urte! Kommer til å følge bloggen din så ofte jeg kan😊 Klemzz Malin💖
  cappelenssmilet
  16.08.2014 kl.16:41
  Kjempe flott blogg stå på
  Den Magiske Elg
  16.08.2014 kl.17:47
  Utrolig godt sagt, veldig god til å se alt fra alle perspektiver - stå på, dette var knall å lese! :)
  Sarah
  16.08.2014 kl.17:49
  Endelig en blogg som skriver om noe som faktisk er viktig å tenke på. Nydelig blogg<3 Fast leser her i allefall:)
  16.08.2014 kl.18:33
  Din blogg er fantastisk.👍❤️😃

  Klem linnea😄😄
  16.08.2014 kl.20:20
  Et nydelig innlegg, og siden det igjen er snakk om atomer og materie, håper jeg det er i orden at jeg kommer med et tankevekkende sitat fra Brian.no - den andre bloggen min:

  "I grunnen er det pussig at samtidig som man bruker så mye tid på å diskutere kropp og utseende, vet de færreste av oss hva menneskekroppen egentlig er laget av. Visste du for eksempel at kroppen din er satt sammen av både gull og sølv, selv om det er små mengder det er snakk om? Visste du at hele 61 prosent av kroppsvekten din er rent oksygen? En menneskekropp består altså i bunn og grunn av atomer, som forståelig nok ikke ble dannet på fødselsdagen vår; da vi ble født, ble ikke dette bivånet av en blomsterkledd, liten alv som viftet med en magisk tryllestav og skapte oss ut av løse luften. Fakta er at materien kroppen består av, er eldre enn både jorden og solen; til tross for at solsystemet vårt virker gammelt sett med våre øyne, har det jo ikke alltid eksistert - før det oppstod for ca. 4,6 milliarder år siden, var alt, absolutt alt vi kan se rundt oss i skogen eller naturen for øvrig, del av en enorm stjernetåke. I denne stjernetåken ble det skapt stjerner som var betydelig større enn solen og som eksploderte i gigantiske supernovaeksplosjoner etter noen titalls millioner år; vidunderlige, strålende stjerner som etterlot seg en utrolig arv - da 93 prosent av menneskets kroppsvekt er laget av stjernestøv, mens resten ble dannet kort tid etter at universet ble til. Alt dette måtte ha vært et overveldende, storslagent syn, og hadde ei vanlig jente hatt en formening om hvilken harmoni som avspeiles i hvert minste atom kroppen hennes er formet av, hadde hun blitt stum av beundring over det naturen har klart å få til.

  Det som kanskje er mest fascinerende å tenke på med tanke på skjønnhet, er det gåtefulle lyset fra disse stjernene. For som du muligens vet, er en stjerne og lyset den utstråler uavhengige av hverandre; hvis du tenker deg at du stod i en stor fjellhule og ropte navnet ditt, ville ekkoet fra stemmen din fortsette å vibrere i luften lenge etter at du var ferdig med å snakke. Omtrent det samme skjer med stjernelyset, men siden universet er så ufattelig stort, er det snakk om et helt annet tidsperspektiv; mens lyset fra solen vår bruker litt over åtte minutter på å nå oss - slik at vi ikke ser solen slik den ser ut i dette øyeblikket, men slik den så ut for åtte minutter siden - er stjernene som fyller nattehimmelen atskillig lenger unna, så vi ser dem slik de så ut i en fjern fortid - tusenvis eller millioner av år siden; noen av dem finnes ikke lenger, men vi er ikke klar over dette fordi lyset deres ikke har nådd oss enda; det er utrolig å tenke på hvor stort universet egentlig er.

  Og dette underbare lyset fra stjernene som har ført til dannelsen av solsystemet vårt - det er for langt unna til at vi noensinne vil kunne se det, dette strålehavet som fortsetter å sveve gjennom universet lenge etter at stjernene som dannet det sluknet, men hadde du akkurat nå besøkt en planet i underkant av fem milliarder lysår herfra og betraktet stjernehimmelen gjennom et kraftig teleskop, hadde du kunnet se det praktfulle lysskjæret fra noen av stjernene som har formet atomene hendene dine er laget av. Så vil ei jente vite hvor vakker og betydningsfull hun er i forhold til universets grenseløshet, finner hun ikke ut noen verdens ting ved å stå foran speilet og føle seg verdiløs fordi noen har sagt noe dumt til henne - da blir hun bare fanget i en meningsløs illusjon. Derimot kan hun lukke øynene, varsomt legge hånden på hjertet sitt, og tenke på at det klare lyset fra stjernestøvet hjertet hennes består av, nå lyser opp den mørke himmelhvelvingen flere milliarder lysår herfra. Spør du meg, burde dette vakre, drømmende stjernelyset få et poetisk navn, så jeg har valgt å kalle det Stillhetens Anemoner; tross alt er dette stillhetens uskyldsrene lys - et tankevekkende bevis på menneskets tidløse skjønnhet."

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld, og lykke til videre med bloggen - ser at antall lesere øker dag for dag. :)
  16.08.2014 kl.21:51
  En bra blogg urte og du skriver godt :)

  Vi mennesker er forskjellige. Det vi må huske på er at vi må ta vare på hverandre og støtte de i rundt oss. Det er mitt mål i alle fall :)
  16.08.2014 kl.22:02
  Så bra innlegg! stå på, vil du skrive et gjesteinnlegg på bloggen min så sjekk ut mitt siste innlegg :D
  Renati
  16.08.2014 kl.22:22
  Du hadde mye bra skreve ;)
  16.08.2014 kl.22:29
  Imponerende alt du skriver. Du er en klok jente:)
  16.08.2014 kl.22:54
  Veldig bra skrevet!
  16.08.2014 kl.23:01
  Lykke til med bloggen, du er utrolig flink til å skrive keep going ;)
  16.08.2014 kl.23:03
  Utrolig bra skrevet! Må innrømme at dette innlegget fikk meg til å tenke over ting, og se ting på en litt annen måte
  16.08.2014 kl.23:10
  Fine blogg du har! stå på!
  Mindageligekampblogg.blogg.no
  16.08.2014 kl.23:18
  Er så enig, sant i det du skriver!
  16.08.2014 kl.23:19
  Jeg kan godt ikke spørre meg selv om mine tanker, men gjerne mennesker rundt meg. Å reflektere ovet det å diskutere.. Finne ut av det å prøve å bare gi slipp og gå videre.. Kan ikke fylle det opp å gå og kværne og bli sprø av det.. Men mange intresserer seg alt for mye for matrielle ting.. Dessverre;-/ bra innlegg..
  16.08.2014 kl.23:25
  Du er en sterk og flott jente! Det beviser du i innleggene dine. Du er fjorten, og jeg synes du skriver meget bra for å være av denne alderen. Ingen har noe med å trampe deg ned fordi du ikke er like gammel som de fleste bloggere. En fjortenåring kan være like smart som en syttenåring! Det er fullt mulig, til og med kan en fjortenåring være smartere!

  Kloke ord er det jeg leser over her, ord som jeg selv tenke da jeg var fjorten, deprimert, utafor, liten og undervurdert. Jeg er glad du viser deg frem. Viser at du er selvstendig, tøff og modig! Jeg var dessverre ikke like tøff som deg og det ødela mye for meg innvendig - det er best å vise hvem du er og ikke være redd for å være deg selv fullt ut!
  kristinastegneverden
  16.08.2014 kl.23:47
  Wow, så utrolig fin blogg! ^^ kommer nok til å bli en av dine faste blogglesere fremover! ;) <3
  16.08.2014 kl.23:47
  Til og være såppas ung hadde du veldig voksne temaer. Stå på dette er en bra blogg og kan bare bli bedre :) gleder meg til og lese mer :)
  16.08.2014 kl.23:47
  Flott innlegg! :)
  16.08.2014 kl.23:59
  Kjempebra blogg! :) Er ikke alle som er så reflektert når man er 14 år. Så stå på!
  16.08.2014 kl.23:59
  Du skriver utrolig bra og du har en kjempefin blogg!
  17.08.2014 kl.00:06
  Ingridheistad: Takk! Prøver så godt jeg kan.
  17.08.2014 kl.00:07
  justme86: Står på så godt jeg klarer :)
  17.08.2014 kl.00:07
  Diaval: Takk.
  17.08.2014 kl.00:08
  Rebecca: Tusen takk! Skal prøve å få mer kvalitet på innleggene, men kan dessverre ikke love noe.
  17.08.2014 kl.00:08
  kristinastegneverden: Tusen takk! Alle er velkomne :)
  17.08.2014 kl.00:12
  Ingvild Elvira: Tusen takk. Jeg synes at det er meget viktig for oss å skjønne hvor muye det har å si å være seg selv. Spesielt i den alderen jeg er i nå, her kommer mye frem, og om vi ikke tørr så ødelegger vi rett og slett oss selv. Med at det kommer så mye av min personlighet i innleggene prøver jeg å bare støtte andre, og vise at dette skal vi klare. Og ikke bare at vi skal, men at vi MÅ.
  17.08.2014 kl.00:14
  Malene Tabita Jacobsen: Tusen takk. Selvfølgelig er jeg enig med deg, men det er ikke det jeg prøver å si. Jeg prøver å si at vi må lete etter oss selv litt lengre inn i oss det vi vanligvis gjør, og at vi må skjønne at det er faktisk mye lettere enn det vi tror. For alt ligger i tankene.
  17.08.2014 kl.00:14
  Mindageligekampblogg.blogg.no: Takk, flott at noen er enige :)
  17.08.2014 kl.00:14
  mytipz: Takk!
  17.08.2014 kl.00:15
  Marte Pettersen: Da gjor du det som var meningen. Det er det jeg prøver å oppnå med alle mine innlegg. At vi faktisk stopper opp og ser oss rundt. Og det vi ser er annerledes enn slik det var.
  Takk for din kommentar :)
  17.08.2014 kl.00:16
  mlmdov: Tusen takk! :)
  17.08.2014 kl.00:16
  Victoria: Prøver så godt jeg klarer.
  17.08.2014 kl.00:17
  Maria Winther: Det varmer.
  17.08.2014 kl.00:17
  Renati: Takker.
  17.08.2014 kl.00:17
  mnee: Akkurat nå har jeg nok med min egn blogg, men ellers tusen takk! :)
  17.08.2014 kl.00:18
  bernteriksandnes: Så enig! Takk :)
  17.08.2014 kl.00:23
  pax: Åhh, utrolig innlegg. Herlig å få lest noe som faktisk åpner opp øyene for meg selv og! :) Og jeg må si at dette er en herlig følelse. Tusen takk for at du delte dette med meg.
  17.08.2014 kl.00:26
  linneabrenne: Tusen takk Linnea. Dere som leser dette er en del av at den er slik som den er. :)
  17.08.2014 kl.00:26
  Ja skjønner det;-)
  17.08.2014 kl.00:26
  Sarah: Takk. Betyr mye.
  17.08.2014 kl.00:27
  Den Magiske Elg: Jeg takker og bukker! Det er alltid like hyggelig å få slike kommentarer tilbake. Jeg skal stå på så godt jeg klarer videre, det er det ikke noe tvil om.
  17.08.2014 kl.00:27
  cappelenssmilet: Takk!
  17.08.2014 kl.00:28
  Malin Alexandra: Tusen hjertelig takk. Jeg vil nok gjøre alt for å beholde mine lesere her :) Klem tilbake!
  17.08.2014 kl.00:28
  Andrea: Får høre det mye nå, men må si at det varmer like mye hver gang :)
  Caroline
  17.08.2014 kl.00:29
  Et av de mest spennende temaene du tar opp, tungt relatert til dette som kalles mind/body problemet :)

  Hvordan føles det å være en flaggermus?

  Hvis det er slik at hjernen og sinnet *kun* er materielt (følelser, kjærlighet, angst, etc er mao kun nevroner som skyter fart i hjernebarken), så er det i prinsippet heller ikke noe i veien for å beskrive med biologisk og fysisk terminologi akuratt *hvordan* det er å *være* er flaggermus.. eller deg, for den saks skyld..

  Og hvis sinnet er noe mer enn bare fysisk, hvordan kan dette immaterielle samspille og påvirke med noe fysisk.. alt annet vi kjenner til er noe fysisk, så hvorfor skulle ikke hjernen vår også være kun noe fysisk.. og hvis den er bare er noe fysisk, styrer vi våre egne tanker - eller er tankene våre kun styrt avb biokjemi og fysiske lover?

  Også er det de som mener kjærlighet, følelser, angst, samvittighet, osv. kun er illusjoner. Heihå.
  17.08.2014 kl.00:29
  Whitemurderdoll: Tusen takk. Ser ut som du har tatt poenget :)
  17.08.2014 kl.00:29
  Camilla: Takk Camilla! :)
  17.08.2014 kl.00:37
  Caroline: Hm, mye å tenke seg om her. Noe jeg kan si det er at vi aldri kan være sikre. Alt kommer egentlig av synet vi har på ting. Om vi er fult bestemte på at hjernen vår er materielt kommer vi nok til å bare komme frem til slike konklusjoner. Vi trenger ikke alltid å gå så dypt inn for å finne svar på slike spørsmål. Og jeg ville ikke ha brukt ordet "prinsipp" akkurat her. Fordi at ingenting er "i prinsippet". Om du mener at det er slik, så vil det "i prinsippet" være slik, men om f.eks. jeg er uenig med deg og finner en grunngiving til hvorfor ville du ikke kunne ha sagt "i prinsippet". Som jeg sa: Så mye kommer av hva vi bestemmer oss å tru på, og da har vi ingen grenser til å finne ut at det stemmer heller. Dessverre så er det svært få som faktisk ser på begge sider av saken. Vi mennesker er vant til å bare holde en side, og da vil alt vi kommer frem halde på akkuratt den siden av saken som er "nærest" oss.

  Takk for din kommentar,
  17.08.2014 kl.00:57
  Wow utrolig flott skrevet!! You go girl !!
  17.08.2014 kl.01:09
  Marthe: Takk Mathe! Prøver mitt beste :)
  Silje Helle
  17.08.2014 kl.01:35
  Hei,

  Tanker,føleser og kjærlighet er det alle opplever i oppveksten.

  Og må si du er utrolig flink på å skrive, fortsett med det. Du kommer til å bli en fkink blogger

  Vær stolt av deg selv<3

  Ha en fin helg <3
  17.08.2014 kl.02:06
  Veldig bra! Fortsett som du gjør:)
  Markus
  17.08.2014 kl.02:21
  Fantastisk blogg!! Du e den einaste som klara å forlare en mellom dum 14 åring ditte om atom!
  vipz80
  17.08.2014 kl.02:23
  En kjæmpefin blogg. Du e kjæmpeflink å formidle d du vil ha frem :) Supert !!!! Æ blir å følge dæ. Stå på :)
  17.08.2014 kl.03:58
  Hei, Urte.

  Du har en fantastisk bra blogg, og du skriver veldig godt...tematisk, grammatisk og ortografisk. :)

  J*vlig ung. Ja, vel. Men dyktig og seriøs ! :)

  *klem*
  17.08.2014 kl.04:02
  95413450 ; p
  Emmamask
  17.08.2014 kl.07:20
  Flott! Lykke til videre:-)
  17.08.2014 kl.08:49
  Du har en fantastisk blogg Urte!

  Alt er veldig godt og fint skrevet, så fortsett med det du gjør og aldri gi opp!

  Lykke til videre! :)
  17.08.2014 kl.08:59
  Veldig bra skrevet! : )
  17.08.2014 kl.09:30
  Veldig fin blogg!!
  17.08.2014 kl.10:20
  Silje Helle: Tusen takk kjære deg! :)
  17.08.2014 kl.10:21
  Siri Elton: Fortsetter så godt jeg klarer :)
  17.08.2014 kl.10:21
  Markus: Markuus :P Takker og bukker! :)
  17.08.2014 kl.10:22
  vipz80: Takk! Jeg kommer til å gjøre alt for at du, som leser, ikke blir skuffet.
  17.08.2014 kl.10:26
  Dag: Tusen takk! Det varmer.
  17.08.2014 kl.10:26
  Emmamask: Takk!
  17.08.2014 kl.10:37
  Fantastic Girl Magasin: Tusen takk, skal gjøre mitt beste.
  17.08.2014 kl.10:37
  jegskriveromhverdag: Takk.
  17.08.2014 kl.10:37
  Julie Eikeland: Tusen takk
  ingrid
  17.08.2014 kl.11:06
  Kul blogg :-)
  17.08.2014 kl.12:02
  Bra sagt ;)
  17.08.2014 kl.12:04
  Utrolig bra tekster :D

  Lykke til!
  17.08.2014 kl.12:16
  Syntes det du skriver er både kjempe fint og bra skrevet! Håper du fortsetter med det og lykke til videre med bloggingen.
  17.08.2014 kl.12:35
  Flott, modig og fin blogg! Heia deg! <3
  17.08.2014 kl.13:51
  Utrolig bra skrevet !
  17.08.2014 kl.16:32
  Maiken: Takk Maiken! :)
  17.08.2014 kl.16:32
  Eva: Takker og bukker. Jeg kjører på så bra jeg klarer! :)
  17.08.2014 kl.16:33
  Elin Johanne: Takk! Skal fortsette så godt jeg klarer. Håper jeg ikke skuffer.
  17.08.2014 kl.16:33
  wiik2: Takk, prøver å gjøre de så bra jeg klarer. :)
  17.08.2014 kl.16:33
  Ieva: Takk.
  17.08.2014 kl.16:36
  ingrid: Takker.
  17.08.2014 kl.17:32
  Hei. Liker bloggprosjektet ditt. Det kan hende jeg kommer innom noen ganger og sier deg imot eller noe sånt, bare fordi du ofte blir enda mer klar over hva du faktisk tenker hvis noen kommer med motargumenter.

  Det du skriver her minner meg litt om Jean-Paul Sartre og eksistensialisme. Handlingene dine definerer deg, og det er du som styrer handlingene, for å si det enkelt.

  Visste du forresten at det har blitt forsket en del på hjernen i forbindelse med handlinger, og den foreløpige konklusjonen er at impulsene til å gjøre en handling, som å løfte armen, starter i hjernen før man selv er klar over at man skal utføre handlingen. Sånn sett kan det se ut som vi ikke kan styre våre handlinger, men samtidig er en annen side av konklusjonen at vi har en vetorett. Handlingene kommer altså "av seg selv", men vi kan bestemme om vi vil utføre dem eller ikke (det er nok litt mer komplisert enn som så, men jeg er ikke hjerneforsker).

  Samtidig er jo ikke tankene uavhengige av hjernen. Det er der de oppstår, og hjernen er avhengig av en ganske balansert kjemi for å fungere. Er det noe feil med kjemien, fungerer den ikke like bra, og da kan man bli deprimert eller få andre psykiske lidelser. Denne kjemien kan man ikke styre med tankene, det er snarere omvendt. Derfor blir det ikke helt riktig å si at du har full kontroll over deg selv, siden dårlig kjemi kan komme og blokkere eller infiltrere tankene. Men det er jo ikke sikkert at det er det du sier heller.
  17.08.2014 kl.18:28
  A. G. Kolsung: Tusen hjertelig takk for denne kommentaren. Jeg elsker når jeg får kommentarer som faktisk får meg selv til å tenke tilbake. Det jeg ville si med at vi har full kontroll over vår egen kropp var at vi kan finne utveien av mange problemer med å endre synet vi har på ting. For om vi endrer synet, endrer vi tankene, endrer vi følelsene og så kommer handlingene. Dette er litt mer komplisert, men som du forstår tegningen. Psykiske problemer har vi absolutt ikke kontroll over, men med å tenke annerledes så kan vi faktisk forbedre alt så mange tusen hakk.
  17.08.2014 kl.21:25
  Dette innlegget gjorde at jeg virkelig begynner å lure på hvem jeg er og hvem andre er ... Men det du sier er jo sant siden tankene styrer alt. skal man f.eks. klø seg på leggen så sender man en "beskjed" til hjernen som da sender tilbake for å klø. Er egentlig ganske fasinerende ..
  17.08.2014 kl.21:39
  Mathilde: Det er derfor det er så viktig å tenke over det. :)
  18.08.2014 kl.00:00
  Hei, urte. Veldig artig å lese.

  Synes det er fascinerende å tenke på at kroppen skifter ut celler, (eller atomer), hele tiden. Så om la oss si 10 år så er det ikke en eneste celle igjen av den kroppen du har nå. Men, fremdeles er du der inne et sted, du er fremdeles deg. Selv med en helt ny kropp :-) Så følelsen av deg kan ikke være knyttet til cellene i krppen.

  Og slik er det også med tanker og følelser også. De tankene du har idag, om hvem du er. Hva som har skjedd i livet ditt, historien om deg. Kommer og går på samme måte som cellene i kroppen. Om 10 år vil du ha helt andre tanker om deg selv og livet. Men, det er fremdeles noe som er uforandret, upåvirket av tiden. Følelsen av deg. Defor kan du heller ikke være tankene dine.

  Så hva er det som er bortenfor, eller under tankene og alt annet?

  Noen kaller det bevissthet andre kaller det sjel. Det er det som gjør at vi kan oppfatte ting. Akkurat som himmelen gjør det mulig for skyene å være.

  Bare noen tanker, ha det fint .

  ; o)
  vipz80
  18.08.2014 kl.11:21
  Kjempebra :)
  18.08.2014 kl.13:15
  Anonym: Dette har jeg hørt mange ganger før, og har nemlig tenkt å skrive et innlegg om det senere. Det er så mye vi ofte glemmer og så mye som kan fasinere oss på så mange måter. Takk for at du deler dine tanker med meg, det er inspirerende. :)
  18.08.2014 kl.13:19
  vipz80: Takker og bukker.  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Urte

  En jente som egentlig er for ung til å skrive om det jeg skriver. En jente som er for ung til å mene. Men en jente som tørr. Meg, Urte.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde