De syv veiene og krigen mot seg selv (Urte)
Hjem Add Om meg Kontakt

3

De syv veiene og krigen mot seg selv

Jeg fikk en del negative kommentarer til gårsdagens innlegg, og de fleste av de er da slettet. Mange har dessverre missforstått hele innlegget, og det skjønner jeg godt at det er enkelt å gjøre. Men for å oppklare alt kan jeg da bare skrive litt om hva jeg egentlig mente:

Jeg skrev IKKE om at humanetiker og ateister ikke blir respektert. For humanismen og ateismen er to av de syv veiene. Jeg mente at å blande sammen religioner er ofte ikke greit. At å tro litt på kristendommen og litt på islam er ikke greit og har aldri vært det. Mange står mellom f.eks. disse to religionene, men de er alltid nødt til å velge kun en av dem. Her var det absolutt ikke snakk om å ikke tro på noe, her var det snakk om å ikke høre til noen stad men likevel måtte velge. Jeg skrev om at i mange strenge familier har religion aldri vært et valg. Mange lever faktisk i en religion som de ikke hører til i, rett og slett fordi at hele familien gjør det og da blir du tvunget selv. Mennesker prater ikke om det , og det har aldri vært noe om det i media. Hvorfor? Fordi at her er det ikke bare religionen men også kulturen som spiller inn. Og kultur lar vi ofte være i fred. Men når kulturen gjør at så mange mennesker i verden lever hele livet sitt i frykt så må noe gjøres.  På grunn av at media er stille om det har vell kanskje ikke du hørt noe om mennesker som holder religionen sin hemmelig fordi at de ikke vært respektert. I innlegget har jeg aldri sagt hva slags samfunn jeg prater om. Men nå kan jeg si det: Jeg prater om hele verden. Nei, jeg prater ikke bare om Norge der de aller fleste religionene vert respekterte, jeg prater om f.eks. de muslimske landa. Der er det en tabu om ungen i familien ikke følger familiens religion. Mennesker vært drept pga. dette. Det er en skam for hele familien. Er dette normalt? Er det riktig at det skal være skam for hele familien bare fordi at mennesker i familien har ulike svar på de filosofiske spørsmålene? Er det rett at mennesker må dø bare fordi at de leser bibelen hver natt?

Vi prater om religionskrigene som skjer i verden, vi sier at det ikke er rett. Men dette er minst like gale som en krig. For her må mennesker krige mot seg selv og det de tror på. De må følge strømmen uten å en gang ville det selv. Si til meg hva du bare vil, men dette er ikke rett. Vi har tenkt så utrolig mye på kriger, på barn som svelter, sykdommer og alle de andre krisene i verden som er synlige. Men hvorfor kan ikke vi for en gangs skyld åpne øynene og se hva som skjer i verden som ikke er så synlig, hvorfor prøver vi ikke å forstå hva de andre sier uten ord? Hvorfor hjelper vi ikke de som ikke roper etter hjelp? 

Vi ser ikke dette, vi hører ikke dette. Men om mennesker dette gjelder sier i fra, så vil de bli drept. Jeg prater ikke om Norge, så ikke kom hit å si at dette ikke gjelder deg. For vi alle vet at dette gjelder et stort fåtall av nordmenn. Men i andre kulturer, i andre land, i andre verdensdeler skjer det ting. Der er det krig. Der er det krig mot de som gjør familien skam. Mot de som ikke tror det de andre tror på og mot de som står for dette. Dette gjelder ikke bare familien din, dette gjelder ikke bare levemåten din, dette gjelder hele livet ditt. Om du er en kvinne i en muslimsk familie så må du gifte deg med den familien din velger ut. Du trenger ikke å like den personen, men det er slik religionen din sier. Det er slik dette må gjøres, og det er slik dette tar over livet ditt. Bare fordi at vi ikke merker dette, bare fordi at vi ikke tenker på dette vil ikke si at dette ikke skjer. Bare fordi at vi ikke hjelper de som ikke roper etter hjelp, vil virkelig ikke si at de uskyldige ikke dør. Bare fordi at vi ikke snakker om dette, vil ikke si at de ikke har det vondt.  • 19.08.2014 kl.16:41
  Det er gjerne sånn at mange misforstår meningsinnlegg (gjerne fordi de blir provosert halvveis inn og legger igjen en kommentar før de har lest alt) og det er mest å ignorere (bare se på innlegget mitt om hvor mange som tror jeg sutret etter bedre karakter) :) Hvis du ikke vil ha de på bloggen din anbefaler jeg å ha godkjenning på kommentarer. Det gir deg tid til å svare alle som har misforstått samt slette helt unødvendige og slemme kommentarer :)

  Personlig er jeg enig med deg når det gjelder religion, men jeg er ikke så engasjert i denne debatten at jeg tør å ha en altfor sterk mening om den :) Religion er både fint og skummelt, og selv har jeg tatt avstand fra det.
  25.08.2014 kl.19:20
  Hei, Urte!

  Jeg liker siden din så godt og har lagt deg til i nominasjonen av "One Lovely Blog Award" på bloggen min. Du velger selvsagt helt selv om du ønsker å ta i mot, eller la være :-) Her er linken: http://vfagerland.com/2014/08/25/one-lovely-blog-award/

  Ha en fin dag :-)
  25.08.2014 kl.19:52
  Vilde: Tusen takk kjære deg! :) skal se om jeg får tatt den i mot, er fortsatt litt usikker. Men dette var virkelig koselig, det skal du ha :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Urte

  En jente som egentlig er for ung til å skrive om det jeg skriver. En jente som er for ung til å mene. Men en jente som tørr. Meg, Urte.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde